maanantai 10. huhtikuuta 2023

Joka sheltin jumppatunnit Valkeakoskella 7.5.2023

Haluaisitko koiran aktivoinniksi oppia opettamaan koiralle joitakin jumppaliikkeitä? Tarvitsisiko koirasi vinkkejä jonkin asian kehittämiseen fysiikassaan? Jumppaa voi tehdä kotona itselle sopivilla aikatauluilla. Jumppailu on myös mukavaa yhdessä tekemistä. Tutustumistunneilta saat vinkit, joilla pääset liikkeelle. Huom! Jos koirasi on sairas tai kuntoutettavana esimerkiksi leikkauksen jäljiltä, varaathan oman ajan eläinfysioterapeutille yksilöllisten ohjeiden saamiseksi!

Valkeakoskella 7.5.2023 klo 11-14 järjestettävät eläinfysioterapeutin vetämät jumppatunnit sopivat jokaiselle perusterveelle harrastus- ja/tai kotikoiralle. Jumppatunnit on tarkoitettu ensisijaisesti Hämeen Shelttien jäsenille. Jokaisella tunnilla on oma teemansa, mutta vinkkejä voi tulla hakemaan, vaikka teeman kuvaus ei juuri osuisikaan ja kaikkiin teemoihin voi osallistua, vaikkei koiran kanssa harrastakaan esimerkiksi näyttelyitä tai muuta. Jokaisella tunnilla käydään siis läpi vähän eri juttuja/liikkeitä. Ryhmien teemojen järjestys määräytyy aikataulutoiveiden perusteella.

Jokaiseen ryhmään mahtuu 3-6 shelttiä. Kukin ryhmä toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 3 per ryhmä. Yhden koirapaikan hinta Hämeen Shelttien jäsenille on 7e. Treenihallin osoite on: Huhtakatu 16, Valkeakoski.

Teema 1) Harrastuskoiran kehonhuolto: Tällä tunnilla harjoitellaan koordinaatiota, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Harjoitusten avulla voidaan säännöllisesti toteutettuina ehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön rasitustiloja sekä ennaltaehkäistä urheiluvammoja.

Teema 2) Näyttelykoiran liikkeen laatu ja ryhti: Tällä tunnilla keskitytään koiran liikkeeseen ja sen kehittämiseen sekä tasapainoiseen seisoma-asentoon harjoittelemalla mm. koordinaatiota ja kehonhallintaa.

Teema 3) Ikääntyvän koiran toimintakykyä tukeva harjoittelu: Tällä tunnilla tehdään harjoituksia, joiden avulla voit tukea ikääntyvän koiran liikkumista. Harjoittelulla voidaan kehittää mm. liikkuvuutta ja lihaskuntoa sekä helpottaa tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja, joita mm. nivelrikko aiheuttaa.

Ilmoittautuminen avautuu ke 12.4. noin klo 12. Ilmoittautumislinkki: https://forms.gle/DUy8fXwVy48JjYTz9.

Ilmoittautuminen on avoinna 30.4.2023 asti. Tämän jälkeen voidaan mahdollisesti vapaiksi jääviä paikkoja tarjota vielä muille kuin jäsenille.


Lisätietoa eläinfysioterapeutti Susanna Sirenistä:

Eläinfysioterapiapalvelut huhtikuusta alkaen Valkeakosken eläinkeskuksella (Huhtakatu 16, Valkeakoski). Ajanvaraus netissä: https://vello.fi/elainfysioterapeutti-susanna-siren-/ tai puhelimitse 040-1752191. Toimintaan voit tutustua myös Facebook-sivuilla eläinfysioterapeutti Susanna Siren.

Olen koulutukseltani fysioterapeutti (AMK) ja erikoistunut eläinfysioterapiaan Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Minulla on useiden vuosien kokemus työskentelystä eläinten kuntoutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Osaamistani sekä ihmis- että eläinpuolella olen täydentänyt lukuisilla koulutuksilla mm. manuaalisesta terapiasta sekä fyysisestä harjoittelusta. Ihmispuolella olen erikoistunut psykofyysiseen fysioterapiaan ja sovellan osaamistani myös eläinpuolelle. Niin kuin ihmisen, myös eläimen hyvinvointi on kokonaisvaltaista ja koostuu sekä mielen että kehon kyvystä voida hyvin. 

Eläinfysioterapialla voidaan edistää ja ylläpitää eläimen toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapiaa voidaan käyttää hoitona erilaisissa tuki- ja liikuntaelinten sairauksissa ja ennaltaehkäisyssä, vammojen ja leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa,urheilukoiran lihashuollossa ja lihasvoimaharjoittelussa, neurologisten sairauksien hoidossa sekä erilaisissa kiputiloissa ja liikkumisen ongelmissa. Esimerkiksi ikääntyvälle koiralle fysioterapia on erinomainen hoitomuoto vastaamaan ikääntymisen mukanaan tuomiin liikkumisen haasteisiin. 

Fysioterapeuttisen tutkimisen, liikeanalyysin ja omistajan haastattelun perusteella fysioterapialle asetetaan tavoitteet ja valitaan fysioterapiassa käytettävät hoitomuodot sekä tehdään hoitosuunnitelma. Hoitomuotoja ovat mm. manuaalisen terapian eri muodot sekä terapeuttinen liikeharjoittelu. Liikeharjoittelulla voidaan kehittää mm. eläimen koordinaatiota, liikkuvuutta, asentotuntoa ja lihasvoimaa. Vastaanotolla on käytössä myös theralux-hoitolaser. 


PS. Hämeen Shelttien jäsenille lähetetään huhtikuun aikana sähköpostitse alennuskoodi, jolla saa varattua vuoden 2023 aikana Susannalle yksilöllisen eläinfysioterapiakäynnin normaalihintaa edullisemmin!